logo Lezen op school jongen en meisje zitend lezen

Nederland Leest Junior

Eén klas, één boek

Lees in november met de hele klas één boek en praat er met elkaar over. Bestel voor 1 juni het Nederland Leest Junior Boekenpakket en doe mee!

Het Boekenpakket bestaat uit 32 exemplaren van het themaboek, een poster en twee lesbrieven met suggesties voor groep 7 & 8 en vmbo 1 & 2. De lesbrieven bestaan uit drie onderdelen:

  • Instructies om in gesprek te gaan over het boek volgens de aanpak van Aidan Chambers
  • Handleiding voor een discussie in de klas over het thema
  • Uitgebreid materiaal voor het digibord

Het Pungelhuis van Annet Huizing

Dit jaar wordt tijdens Nederland Leest Junior in november met de hele klas Het Pungelhuis van Annet Huizing gelezen. Bij het boek verschijnt, met steun van Stichting Lezen, een uitgebreide lesbrief met suggesties voor groep 7 & 8 en VMBO 1 & 2.

Waarom heeft niemand Ole ooit verteld dat hij nog een opa had? En waarom krijgt hij nu alleen maar te horen dat het een vreselijke man was? Voor Ole komt het verleden tot leven als hij met zijn vader terugkeert naar opa’s huis in de bossen van Brabant, vlak bij de grens met België. Daar woedde in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw een hevige strijd tussen botersmokkelaars en commiezen. Langzaam maar zeker ontdekt Ole waarom zijn vader nooit over zijn opa wilde praten.