logo Lezen op school jongen en meisje zitend lezen

Nederland Leest Junior

Eén klas, één boek

Lees in november met de hele klas één boek en praat er met elkaar over. Bestel voor 1 juni het Nederland Leest Junior Boekenpakket en doe mee!

Het Boekenpakket bestaat uit 32 exemplaren van het themaboek, een poster en twee lesbrieven met suggesties voor groep 7 & 8 en vmbo 1 & 2. De lesbrieven bestaan uit drie onderdelen:

  • Instructies om in gesprek te gaan over het boek volgens de aanpak van Aidan Chambers
  • Handleiding voor een discussie in de klas over het thema
  • Uitgebreid materiaal voor het digibord

De regels van drie van Marjolijn Hof

Nederland Leest gaat in 2022 over hoe mensen tegenwoordig ouder worden. Mensen worden gemiddeld steeds ouder en doen dat ook nog eens fitter. Maar hoe is het eigenlijk om ouder te worden in de eenentwintigste eeuw?

De regels van drie biedt mogelijkheden om dit onderwerp van verschillende kanten te bekijken. In De regels van drie reizen Twan en zijn tweelingzus Linde met hun moeder en oma naar IJsland. Ze gaan naar Twans overgrootvader, opi Kas, die daar helemaal alleen woont. Opi Kas kan niet meer goed voor zichzelf zorgen en hij moet mee terug naar Nederland. Maar opi Kas denkt hier heel anders over. Hij heeft een ontsnappingsplan bedacht en vraagt of Twan hem wil helpen. Gelukkig heeft Twan een survival-handboek meegenomen. Twan twijfelt. Wat moet hij doen? Opi Kas helpen of het geheime plan verraden?