Winnaar Leespluim juni bekend

De Sardes Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar). Iedere maand wordt er een Leespluim door een onafhankelijke jury aan een recent uitgebracht kinderboek toegekend.

De Leespluim van juni is voor het boek De ondeugende pyjama van Clemens Penicaud en Alain Serge Dzotap:

Het meisje in De ondeugende pyjama vertelt hoe papa haar kamer binnenkomt en direct aan haar gezicht ziet dat het mis is. De pyjama heeft weer in bed geplast. ‘Wat ben je toch ondeugend’, zegt papa boos tegen de pyjama. Hij vult een grote teil met koud water en schrobt en spoelt de pyjama tot hij schoon is. Daarna hangt hij hem aan de waslijn om te drogen en maakt hij een lekker warm bad klaar. Met veel humor benadert de vader het probleem van het bedplassen. Alles speelt zich af in een liefdevolle omgeving, dus met dat bedplassen komt het wel goed. En oma weet dat het met papa ook goed gekomen is…

Om de toepasbaarheid van de Leespluimboeken te vergroten – voor gebruik in de kinderopvang, VVE en het onderbouw basisonderwijs – ontwikkelt Sardes bij elk bekroond boek leuke, bijpassende activiteiten. Meer info hierover vind je hier.