Kinderboekenweek2023-05-22T10:11:52+02:00
logo Lezen op school jongen en meisje zitend lezen

Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

De Kinderboekenweek is van 4 t/m 15 oktober 2023

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. Deze Kinderboekenweek vieren we thuis in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is Bij mij thuis. Boeken wakkeren het gesprek aan over het thema en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!

Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Rooseboom is bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en het betoverende jeugdboek Mot en de metaalvissers. Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Nieuws Kinderboekenweek

Thematitels

THEMATITEL

Groep 1-2

THEMATITEL

Groep 3-4

THEMATITEL

Groep 5-6

THEMATITEL

Groep 7-8

Bestellen

Lespakket Kinderboekenweek

Compleet pakket met tips en lessuggesties rond de Thematitels, dat je ook na de Kinderboekenweek prima kunt gebruiken.

Versier je klas-pakket

Compleet pakket om de klas te versieren rond het thema van de Kinderboekenweek.

Bestelformulieren

Bestel hier gemakkelijk de Thematitels van de Kinderboekenweek, de lesmaterialen en de winnaars van de Griffels & Penselen en Vlag en Wimpels.