Kinderboekenweekgeschenk

Als je tijdens de Kinderboekenweek een kinder- of jeugdboek voor minimaal € 13,50 koopt, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk er gratis bij!

logo Lezen op school jongen en meisje zitend lezen

Auteur kinderboekenweekgeschenk

Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is Bij mij thuis. Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten. De Kinderboekenweek 2023 vindt plaats van 4 t/m 15 oktober.

Sanne Rooseboom debuteerde in 2016 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Daarna volgde Het Ministerie van Oplossingen waarvan inmiddels meerdere delen verschenen zijn. In 2022 verscheen haar lovend onthaalde jeugdroman Mot en de metaalvissers, die op de shortlist van de literatuurprijs De Boon staat.

Kinderboekenweekprentenboek

Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is Bij mij thuis. Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten. De Kinderboekenweek 2023 vindt plaats van 4 t/m 15 oktober.

Yvonne Jagtenberg schreef en tekende veel boeken, onder meer over Hondje, Balotje en Wandert. In 2002 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre. Jagtenberg won twee keer op rij een Gouden Penseel: in 2019 voor Mijn wonderlijke oom en in 2020 voor Hup Herman! Haar prentenboek Ik ben Pippi niet! werd in 2022 bekroond met een Bronzen Penseel en is geselecteerd voor de Prentenboek Top 10 van De Nationale Voorleesdagen 2023.

logo Lezen op school jongen en meisje zitend lezen

Bestellen

Lespakket Kinderboekenweek

Compleet pakket met tips en lessuggesties rond de thematitels, dat ook na de Kinderboekenweek prima te gebruiken is.

Versier je klas Pakket

Compleet pakket om de klas te versieren rond het thema van de Kinderboekenweek.

Bestelformulieren

Bestel hier gemakkelijk de Thematitels van de Kinderboekenweek en de winnaars van de Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels.