Kinderboekenweekgeschenk

Als je tijdens de Kinderboekenweek een kinder- of jeugdboek voor minimaal € 12,50 koopt, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk er gratis bij!

lees verder

logo Lezen op school jongen en meisje zitend lezen
Andy Griffiths en Terry Denton

Auteurs kinderboekenweekgeschenk

Andy Griffiths woont in Australië. Hij begon al vroeg verhalen te verzinnen voor zijn vrienden op school. Later werd hij leraar Engels en schreef hij grappige verhalen voor zijn leerlingen. In 1997 werd zijn eerste boek uitgegeven. Griffiths zet zich in voor geletterdheid en ontving in 2015 de Dromkeen-medaille ter ere van zijn buitengewone bijdrage aan de Australische kinderliteratuur. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met de eveneens Australische illustrator Terry Denton aan De waanzinnige boomhut-reeks. Denton is niet alleen illustrator, maar ook auteur en beeldend kunstenaar. In zijn illustratief werk zit heel veel humor. Humor die perfect past bij de grappen van Andy Griffiths.

In De waanzinnige boomhut is alles mogelijk. Het eerste boek uit de reeks won meteen verschillende prijzen. Het vierde boek, De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen, werd Book of the Year bij de Australian Book Industry Awards. Het was voor het eerst dat een kinderboek deze prijs won. De reeks verscheen ondertussen in meer dan 35 landen en werd ook bij ons meermaals bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In België en Nederland werden er al meer dan één miljoen exemplaren verkocht. Ondertussen werden er al meer dan 1,3 miljoen exemplaren van De waanzinnige boomhut verkocht.

Kinderboekenweekprentenboek

Marije Tolman kan als geen ander de schoonheid van de natuur vatten in haar tekeningen en past daarom perfect bij deze editie van de Kinderboekenweek. Een prachtig prentenboek voor jong en oud voor slechts € 8,25.

Lees verder
logo Lezen op school jongen en meisje zitend lezen

Bestellen

Lespakket Kinderboekenweek

Compleet pakket met tips en lessuggesties rond de thematitels, dat ook na de Kinderboekenweek prima te gebruiken is.

Lees verder

Versier je klas Pakket

Compleet pakket om de klas te versieren rond het thema van de Kinderboekenweek.

Lees verder

Bestelformulieren

Bestel hier gemakkelijk de Thematitels van de Kinderboekenweek en de winnaars van de Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels.

Lees verder