75.000 exemplaren verkocht van kinderboek De Zoete Zusjes zoeken een schat

Het kinderboek De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete, en met illustraties van Iris Boter, is bekroond met een Gouden Boek. Voor kinderboeken betekent dit dat er meer dan 75.000 exemplaren zijn verkocht. Het boek won vorig jaar in de categorie 6 t/m 9 jaar de Prijs van de Kinderjury, de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

Hanneke de Zoete reageerde enthousiast: ‘Ik ben heel blij en verrast. Mijn eerste leesboek is een Gouden Boek! Al is het echte goud voor mij het leesplezier dat heel veel kinderen hebben en het feit dat ze genieten van mijn boeken.’

Hanneke de Zoete (1981) maakt samen met haar dochters Saar en Janna, bekend als de Zoete Zusjes, YouTube-video’s. Maar ze doet veel meer, want ze heeft inmiddels ook een heleboel boeken over de Zoete Zusjes geschreven. In 2019 maakte ze haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes. Met het De Zoete Zusjes moppenboek veroverde ze in maart 2022 voor het eerst de nummer 1-positie in De Bestseller 60. Inmiddels zijn er al meer dan 450.000 exemplaren van haar boeken verkocht.