Tien prachtboeken maken kans op de Thea Beckmanprijs

Ieder jaar wordt de Thea Beckmanprijs uitgereikt aan het beste historische jeugdboek van het afgelopen jaar. De jury kijkt naar historische jeugdromans die én goed geschreven zijn én die de lezer op geloofwaardige wijze meenemen in het verleden. Door het lezen over de geschiedenis leren kinderen en jongeren immers ook iets over de huidige maatschappij. De winnaar van de Thea Beckman Prijs ontvangt duizend euro. Afwisselend worden boeken voor jonge en voor oudere lezers bekroond.

In 2023 bekroont de jury werk voor jongeren vanaf 12 jaar. Na intensief beraad heeft de jury tien titels geselecteerd die in september meedingen naar de prijs, stuk voor stuk prachtboeken die op iedere school onder de aandacht van de leerlingen gebracht zouden moeten worden.

Wij hebben van de Thea Beckmanprijs Longlist een makkelijk bestelformulier gemaakt, dat hier te bekijken is. Ingevulde bestelformulieren kunnen worden gemaild naar info@lezenopschool.nl. Of neem contact met ons op om je bestelling door te geven.