logo Lezen op school jongen en meisje zitend lezen

Geef een boek cadeau

Aan wie geef jij een boek cadeau?

Alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken, is de missie van Geef een boek cadeau en Geef een prentenboek cadeau. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken heeft – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om  in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Geef een prentenboek cadeau: Ik zou wel een kindje lusten

Geef een prentenboek cadeau!

Ik zou wel een kindje lusten van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid (tekeningen)

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten…

Ik zou wel een kindje lusten maakt van voorlezen een feest voor jong en oud door zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties ! Het prentenboek verscheen voor het eerst in 2004 in Frankrijk, waarna het in 2005 in Nederland werd uitgegeven door Uitgeverij Gottmer, waar het al jaren een van de meest populaire titels is. Wereldwijd is Ik zou wel een kindje lusten in 20 verschillende talen uitgebracht en zijn er in totaal 850.00 exemplaren verkocht.

Deze uitgave van Ik zou wel een kindje lusten is vanaf 13 mei 2022 verkrijgbaar voor € 2,50 zolang de voorraad strekt.

Geef een boek cadeau!

Het Achterhuis van Anne Frank

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder andere dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen.

In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd. In 1947 verscheen Het Achterhuis. Het is sindsdien een van de meest gelezen boeken ter wereld.

Deze uitgave van Het Achterhuis is vanaf 11 februari 2022 voor € 2,99 verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

geef een boek cadeau

Geef een (prenten)boek cadeau!

Geef een boek cadeau heet niet voor niets zo: de actie biedt de mogelijkheid om boeken te doneren. En als je heel graag wilt geven, maar niet weet aan wie, helpen we!

Bij Boekhandel van Noord is het mogelijk een exemplaar van deze speciale uitgaven te kopen en te plaatsen op het hiervoor gereserveerde boekenplankje in de winkel. Wij zorgen ervoor dat alle boeken op dat boekenplankje gedoneerd worden aan een goed doel. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in Nederland de mooiste kinder- en jeugdboeken zelf in hun bezit krijgen.

Vragen, opmerkingen, bestellen? Neem contact met ons op!