logo Lezen op school jongen en meisje zitend lezen

Geef een boek cadeau

Aan wie geef jij een boek cadeau?

Alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken, is de missie van Geef een boek cadeau en Geef een prentenboek cadeau. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken heeft – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om  in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Geef een prentenboek cadeau: Ik zou wel een kindje lusten

Geef een prentenboek cadeau!

Ik zou wel een kindje lusten van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid (tekeningen)

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten…

Ik zou wel een kindje lusten maakt van voorlezen een feest voor jong en oud door zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties ! Het prentenboek verscheen voor het eerst in 2004 in Frankrijk, waarna het in 2005 in Nederland werd uitgegeven door Uitgeverij Gottmer, waar het al jaren een van de meest populaire titels is. Wereldwijd is Ik zou wel een kindje lusten in 20 verschillende talen uitgebracht en zijn er in totaal 850.00 exemplaren verkocht.

Deze uitgave van Ik zou wel een kindje lusten is vanaf 13 mei 2022 verkrijgbaar voor € 2,50 zolang de voorraad strekt.

Geef een boek cadeau!

Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon

Als Dolfje wakker wordt, is het donker.
De maan schijnt in zijn kamer.
Het is een bijzondere nacht.
Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart.
Dan komt Timmie binnen.
‘Ik wil dit niet,’ gromt Dolfje.
‘Misschien gaat het vanzelf wel over,’ zegt Timmie.
‘Ja, jij hebt makkelijk praten,’ gromt Dolfje. ‘En als het niet overgaat? Wat dan?’

Dolfje Weerwolfje is één van die titels die beginnende lezers het plezier van lezen laat ontdekken, en die de leeshonger aanwakkert! Leef je mee met Dolfje? Dan kun je blijven lezen in de 25 delen tellende serie!

Mogelijk nóg bekender dan Dolfje Weerwolfje is zijn geestelijk vader: Paul van Loon. Hij schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar, en dat doet hij al bijna veertig jaar! Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de Miniheks en natuurlijk de Griezelbus. Zelf houdt hij het meest van gekke verhalen, griezelverhalen en grumorverhalen (dat is een combinatie van die eerste twee). De ideeën daarvoor haalt hij uit de andere werkelijkheid, die hij betreedt wanneer hij ’s nachts schrijft.

Deze uitgave van Dolfje Weerwolfje is vanaf 10 februari 2023 voor € 2,99 verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

geef een boek cadeau

Geef een (prenten)boek cadeau!

Geef een boek cadeau heet niet voor niets zo: de actie biedt de mogelijkheid om boeken te doneren. En als je heel graag wilt geven, maar niet weet aan wie, helpen we!

Bij Boekhandel van Noord is het mogelijk een exemplaar van deze speciale uitgaven te kopen en te plaatsen op het hiervoor gereserveerde boekenplankje in de winkel. Wij zorgen ervoor dat alle boeken op dat boekenplankje gedoneerd worden aan een goed doel. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in Nederland de mooiste kinder- en jeugdboeken zelf in hun bezit krijgen.

Vragen, opmerkingen, bestellen? Neem contact met ons op!