logo Lezen op school jongen en meisje zitend lezen

Geef een (prenten)boek cadeau

Aan wie geef jij een (prenten)boek cadeau?

Alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken, is de missie van Geef een boek cadeau en Geef een prentenboek cadeau. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken heeft – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om  in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Geef een boek cadeau!

Dolfje Weerwolfje is de titel van de campagne Geef een boek cadeau 2023.

Dolfje Weerwolfje is het eerste boek van de inmiddels 25-delige serie over een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf verandert. Het is één van die titels die beginnende lezers het plezier van lezen laat ontdekken, en die de leeshonger aanwakkert. Geschreven door één van de bekendste en meest geliefde kinderboekenschrijvers van Nederland: Paul van Loon. Het is ook een boek met een boodschap: accepteer jezelf zoals je bent, en anderen zoals zij zijn.

Het is de bedoeling dat ieder kind in Nederland in februari Dolfje Weerwolfje krijgt. Én leest.

Geestelijk vader van Dolfje Weerwolfje is Paul van Loon. Hij schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar, en dat doet hij al bijna veertig jaar! Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de Miniheks en natuurlijk de Griezelbus. Zelf houdt hij het meest van gekke verhalen, griezelverhalen en grumorverhalen (dat is een combinatie van die eerste twee). De ideeën daarvoor haalt hij uit de andere werkelijkheid, die hij betreedt wanneer hij ’s nachts schrijft.

De Geef een boek cadeau-editie van Dolfje Weerwolfje is vanaf 10 februari 2023 voor € 2,99 verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Scholen kunnen deze uitgave eventueel (vooruit)bestellen per doos van 30 exemplaren  (€ 89,70 per doos).

Geef een prentenboek cadeau!

Kleine IJsbeer – Een ijsbeer in de tropen is de titel van de campagne Geef een prentenboek cadeau 2023.

Lars, een kleine ijsbeer wordt door zijn vader voor het eerst meegenomen naar de zee. Vader leert hem om te zwemmen, vissen te vangen en een sneeuwhoop te maken als bescherming tegen de wind wanneer je slaapt.

Maar als de kleine ijsbeer wakker wordt, dobbert hij op een ijsschots midden in zee. Waar is papa gebleven? En wat is het water hier warm! Uiteindelijk komt de ijsbeer terecht in een vreemd warm land waar alles groen is. Hij ziet er vreemde planten en bloemen en ontmoet dieren die hij nog niet kent. Maar hoe komt hij weer thuis? Zijn nieuwe vriend Hippo schiet te hulp. Een IJsbeer in de tropen is het allereerste prentenboek over de beroemde Kleine IJsbeer, geschreven en geïllustreerd door Hans de Beer.

De Geef een prentenboek cadeau-editie van Kleine IJsbeer is vanaf 12 mei 2023 voor € 2,99 verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Scholen kunnen deze uitgave eventueel (vooruit)bestellen per doos van 28 exemplaren  (€ 83,72 per doos).

Doneren in de boekhandel

Geef een (prenten)boek cadeau heet niet voor niets zo: de actie biedt de mogelijkheid om boeken te doneren. En als je heel graag wilt geven, maar niet weet aan wie, helpen we!

Bij Boekhandel van Noord is het mogelijk een exemplaar van deze speciale uitgaven te kopen en te plaatsen op het hiervoor gereserveerde boekenplankje in de winkel. Wij zorgen ervoor dat alle boeken op dat boekenplankje gedoneerd worden aan een goed doel. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in Nederland de mooiste kinder- en jeugdboeken zelf in hun bezit krijgen.

geef een boek cadeau