Maak op school gebruik van de Kinderjury Tiplijst

De leesweken voor de Kinderjury zijn weer begonnen. Alle kinderen van 6 t/m 12 vormen samen de Kinderjury: zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. De Kinderjury stimuleert dat kinderen zelf kiezen, samen lezen en met elkaar over boeken praten.

Een onafhankelijk comité, bestaande uit professionals die werkzaam zijn in de jeugdboekenbranche, stelt ieder jaar een lijst op met 50 actuele kinderboeken, als inspiratie voor de Kinderjury. Deze lijst kan deelnemers aan de Kinderjury houvast bieden bij de Leesweken en de Stemweek (die begint op maandag 10 april), maar het is ook een fantastisch hulpmiddel om te kijken of de schoolbibliotheek nog wel actueel en aantrekkelijk genoeg is. De 25 titels voor de leeftijdscategorie van 6-9 jaar en 25 titels voor de leeftijd van 9-12 jaar zijn stuk voor stuk graag gelezen toppers uit het aanbod van het afgelopen jaar. Voor ieder kind en elk niveau.

Wij hebben van de Kinderjury Tiplijst een makkelijk bestelformulier gemaakt, dat hier te bekijken is. Ingevulde bestelformulieren kunnen worden gemaild naar info@lezenopschool.nl. Of neem contact met ons op om je bestelling door te geven.